Wat kosten hairextensions?

Jij wil graag een mooie, volle, lange bos haar maar je hebt geen idee wat dit eigenlijk gaat kosten. De prijzen van hairextensions kunnen nogal verschillen. Een goede manier om uit te vinden wat hairextensions voor jou kosten is om alles even op een rijtje te zetten. Het verschil in kosten zit in de soort, lengte, materiaal en hoeveelheid extensions. In dit artikel over hairextentsions of hair weaves, zoals ze ook worden genoemd leg ik het je zo goed mogelijk uit.

Bestel nu je haarproducten zoals shampoo, conditioner en of wax direct online bij onze webshop.

Soort hairextensions

Er zijn verschillende soorten hairextensions; losse extensions, hair weaves en tapes. De soort extensions die je kiest is één van de factoren die uiteindelijk de prijs bepaald.

  • Losse extensions

De meeste bekende die het langste bestaan zijn de losse plukjes. Dit zijn losse extensions die er worden ingezet met lijm en of wax. Gemiddeld moeten deze extensions na 4 maanden worden verwijderd en kun je ze weggooien. Tegenwoordig kun je ze ook laten inzetten met microrings, dan zijn deze extensions herbruikbaar.

  • Hair Weaves

Weaves zie je de laatste tijd het meeste. Dit zijn banen van oor tot oor die in het haar worden genaaid. Deze kun je zelf samenstellen qua kleur en hoeveelheid. Weaves kunnen tot 9 maanden meegaan mits de juiste verzorging. Maar dit geldt natuurlijk voor alle extensions. Een weave laat je elke 6 weken opnieuw omhoog plaatsen.

  • Tape extensions

Tape extensions is het nieuwste op gebied van extensions. Dit zijn klein stroken haar die in het haar worden bevestigd door een plakstrip. Deze blijven gemiddeld 3-4 maanden in het haar zitten.

Lengte van de extensions

Het prijs verschil zit ook in de lengte van de extensions. Je kunt kort, half lang of lange extensions laten plaatsen. Dit ligt aan hoe lang je eigen haar is en hoe lang je dit wilt verlengen. Wil je alleen een volume behandeling? Hoeft het haar niet verlengt te worden. Dan zal de lengte gekozen worden op basis van je eigen haar.

Natuurlijk haar of synthetisch haar

Er zijn twee verschillende haartypen die gebruikt worden bij extensions. Je hebt synthetisch haar of echt haar. Synthetisch haar is geen echt haar, maar is bijna niet te onderscheiden van echt haar. Het haar is goedkoper maar kan niet worden bewerkt met hitte. Ook is de kwaliteit van deze haren minder goed, deze zullen sneller knopen of er droog uitzien.

Echt haar heeft een natuurlijke en betere uitstraling dan synthetisch haar, dit komt door de structuur van echt haar. Dit haar kan je makkelijk stylen met hitte bronnen en blijft langer mooi.

  • Hoeveelheid aan extensions dat nodig is

De hoeveelheid extensions wordt bepaald na aanleiding van het eigen haar en je wens.

Heb je zelf dun en kort haar? Is je wens een lange volle bos haar te krijgen, dan zullen er meer extensions in moeten om deze verlenging mogelijk te maken.

Heb je dun haar en wil je alleen volume creëren dan hoeven er minder extensions in om het volume te behalen.

Bij iemand die een verlenging wil en al een volle bos haar heeft van zichzelf zullen dan ook veel extensions geplaatst moeten worden om de volheid van het eigen haar te evenaren in de lengte.

De kosten van hairextensions lopen nogal uiteen

De prijzen van hairextensions kunnen namelijk verschillen van €100- €1000 afhankelijk van gemaakte keuzes in soort, lengte, hoeveelheid en of je synthetisch of echt haar wilt.

Danique Reuser - Haar specialiste voor weaves en kapster

Danique Reuser, kapster & haar specialiste uit Zeeland.

Heb jij naar aanleiding van dit artikel over de kosten van hairextensions vragen? Dan mag je ook contact met mij opnemen. Als hair weaves specialiste in haarverlenging geef ik je graag advies.