Haarkleuring met natuurlijke ingrediënten

Salon-D werkt altijd met producten die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten. Voor kleuringen gebruiken we daarom uitsluitend het Italiaanse merk Jean Paul Mynè.

Dit merk staat bekend om haar kwaliteit, professionaliteit en is gemaakt met respect voor mens, dier en planeet. Met maar liefst 72 verschillende kleuringen is letterlijk alles mogelijk.

Waarom kiezen voor Salon-D?

 • Natuurlijke ingrediënten
 • Bevordert gezondheid van haar
 • Oude pigmenten voegen samen met nieuwe
 • Heldere en natuurlijke kleuren
 • Geen chemicaliën of schadelijke stoffen
Haarkleuring

Geen waterstofperoxide

De D.O.C. colors van Jean Paul Mynè bevatten géén waterstofperoxide omdat deze vloeistof niet alleen slecht voor je haar, maar ook slecht voor je hoofdhuid is.

De kleuringen van Jean Paul Mynè bevatten wél DOC ACTIVE ENZYMEN, deze enzymen zijn verkregen uit de papaja-vrucht en de steel van een ananasplant. Deze speciale emulsie zorgt, samen met zeecollagenen en actieve oliën, voor een rijke textuur dat tot diep in het haar dringt. Deze textuur draagt veel verzorgende, hydraterende en herstellende eigenschappen met zich mee. Belangrijke factoren tijdens het kleuren of ontkleuren van het haar.

Oleodec is ammoniavrij

De Oleodec is het eerste blondeerproduct dat ammoniavrij is en uitsluitend uit natuurlijke oliën bestaat.

Oleodec bestaat uit rijstolie, olijfolie, arganolie, babassu-olie en limnanthes alba olie. Deze uitsluitend natuurlijke ingrediënten beschermen en hydrateren het haar.

Wie een vooruitstrevend resultaat wil kiest voor Oleodec.

Samenvattend zijn de D.O.C. colors én het blondeerproduct Oleodec van Jean Paul Mynè de eerste waterloze kleuringen. Daarnaast garanderen deze producten door de intensiviteit van de kleuren een optimale grijsdekking. Deze producten zijn mild voor je haar, geven een prachtige glans en de kleur blijft goed en lang zichtbaar. Ten slotte zijn deze kleuringen uiteraard niet op dieren getest, geheel ammoniavrij, 100% vegan en worden ze verpakt met gerecyclede materialen.

Goed voor mens, dier en planeet.

Ingredienten Jean Paul Mynè – D.O.C Colors

De kleurproducten van Jean Paul Mynè zijn de eerste (en enige) producten die ontwikkeld zijn zonder water, deze producten bestaan uit de volgende ingrediënten:

 • Spirulina: deze microzeewier groeit in mineraalrijke meren en is rijk aan vitaminen, mineralen, proteïne en aminozuren. Spirulina bevordert niet alleen de glans in uw haar maar biedt ook extra bescherming, zo ontstaat ijzersterk haar.
 • Olijfolie: deze plantaardige olie wordt niet alleen gemaakt van olijven maar bevat ook veel vitamine E, vitamine A en aminozuren. Deze combinatie heeft verzachtende en herstellende eigenschappen. De olijfolie heeft een regulerende en beschermende werking.
 • Spireazaadolie: deze olie bestaat voor meer dan 97% uit vetzuren en vitamine E. Deze vetzuren hydrateren het haar en bieden maximale bescherming. Spireazaadolie staat bekend om de stabiliteit, werkt verzachtend en geeft glans.
 • Aloë Vera: de vervanger van water. Aloë Vera is heel zacht en rijk aan verschillende soorten vitamines. Aloë Vera houdt uw haar gezond.
 • Vetiverolie: deze olie is afkomstig van de vetiverplant en heeft zowel een verzachtende als een hydraterende en neutraliserende werking aan haar én hoofdhuid. Deze fijne olie zorgt voor gezond en glanzend haar.
 • Babassu olie: deze olie is niet alleen voedend maar ook beschermend en herstellend. Kortom, verzorging zonder overbelasting en goed voor zacht en glanzend haar.

‘Normale’ verf versus D.O.C. colors

Verf je jouw haar met normale verf? Dan kinken de termen ‘beschadigd haar’ en ‘snel verwassen’ je vast bekend in de oren. Dit komt doordat normale verf veel onnatuurlijke en chemische stoffen bevat die heel slecht voor je haar zijn. De verschillen tussen haarverf zijn immens. En goedkoop is daarbij vaak duurkoop. Ik leg jullie graag het verschil uit!

Normale verf

Normale verf bevat veel ammonia, deze vloeistof veroorzaakt vocht. Dit vocht zorgt voor een zwelling in de keratine-laag van het haar. Deze zwelling is noodzakelijk omdat de pigmentbollen in de normale verf zó groot zijn dat er voldoende ruimte beschikbaar moet zijn.

Bij een tekort aan ruimte kan het pigment van de verf de melanine-laag van het haar niet bereiken en dat zou betekenen dat de verf zijn werk niet kan doen. Deze zwelling en de ruimte die ontstaat in het haar heeft gevolgen, omdat de pigmentbollen zo groot zijn worden de haarschubben gedwongen om extra ver te openen. Hoe verder de haarschubben openstaan, hoe schadelijker voor het haar.

Na vijftien minuten dringen de extra grote pigmentbollen het haar pas binnen. De kleur hecht zich vast in de melanine-laag en vervolgens maken de aanwezige pigmentbollen weer plaats voor nieuwe pigmentbollen.

Dit is het proces wat haar doormaakt bij het kleuren of ontkleuren met normale verf. Echter zorgt het elke keer opzwellen en opschonen van het haar voor veel schade. Het opzwellen, openen van haarschubben en opschonen van pigmentbollen moet daarom zoveel mogelijk gereduceerd worden zodat de schade aan het haar beperkt blijft.

D.O.C. Colors (natuurlijke ingrediënten)

De pigmentbollen in de kleuringen van D.O.C. zijn vele malen kleiner dan de pigmentbollen in normale verf. Daarnaast gaat de verf recht door de keratine-laag naar de melanine-laag.

Waar normale verf het haar dus eerst laat opzwellen, is dit bij de producten van D.O.C. niet het geval. De zwelling met normale verf komt door de hoeveelheid ammonia wat gepaard gaat met waterstofperoxide. Deze combinatie is in staat om het haar tot wel 300% op te zwellen, en dat is heel schadelijk. In de verf van D.O.C. zit geen ammonia of waterstofperoxide maar MEA. Dit is alcohol dat onttrokken is uit maïs. Deze stof in combinatie met de aanwezigheid van DOC Active Enzymen, welke afkomstig zijn van de papajavrucht en de steel van een ananasplant, zorgen ervoor dat het haar niet op kan zwellen. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de eiwitten worden afgebroken en dat het haar nul procent zwelt. Het vermijden van de zwelling brengt dus veel voordelen met zich mee, het zorgt niet alleen voor minder beschadiging maar houdt ook de rek in het haar.

De verf van D.O.C. bevordert dus de gezondheid van het haar en brengt geen negatieve effecten teweeg.  Daarnaast is het zo dat de pigmentbollen van D.O.C. zich samenvoegen met het oude en originele pigment. Deze twee pigmenten creëren gezamenlijk de nieuwe kleur.

Oud pigment hoeft dus niet opgeschoond te worden zoals bij normale verf. Het samenvoegen van deze twee pigmenten zorgt niet alleen voor een heldere, natuurlijk en intense kleur maar verlengt ook de houdbaarheid van de kleur. Je hebt dus veel langer plezier van een kleuring met de D.O.C. lijn van Jean Paul Mynè.

Ten slotte zijn de pigmentbollen in D.O.C. snel van werking, waar het bij normale verf minimaal 15 minuten duurt voordat het pigment doordringt in het haar is dit bij D.O.C. al vanaf één minuut zo. Deze snelle werking is niet alleen efficiënt maar zorgt er ook voor dat de schade aan het haar beperkt blijft. Waar normale verf dus zorgt voor een zwelling, het openzetten van haarschubben en het intensief opschonen van het haar werkt de verf van D.O.C. totaal anders. Deze kleuring is namelijk heel effectief zonder de bijkomstigheid van zwelling of opschoning en bevatten geen chemische of schadelijke stoffen.

Het kleurproces van D.O.C. is daarbij niet alleen effectiever en efficiënter maar ook beter voor de gezondheid van uw haar.

Haarkleuring 100% met natuurlijke ingrediënten

Wil jij meer weten over haarkleuring op basis van natuurlijke producten, neem dan vrijblijvend contact op met Salon-D, specialist in natuurlijke haarkleuring.