Hoe verzorg je Hair Weaves?

Je bent super blij met je net ingezette hair weaves (hair extensions). Maar hoe houdt je ze mooi? We willen natuurlijk allemaal zo lang mogelijk plezier ervan hebben. Er zit natuurlijk een levensduur aan de hair weaves, vaak is dit gemiddeld 9 maanden. Maar hier moet je zelf ook aan bijdragen.  Verzorg je jouw hair weaves goed, dan blijven ze mooi en heb je er langer plezier van. We moeten namelijk net wat liever zijn voor onze hair weaves dan we gewend zijn.  Schrik niet want je hoeft er ook geen uren extra voor uit te trekken.

Ik ga je vertellen uit persoonlijke ervaring hoe jij het beste en het liefst voor je hair weaves kunt zijn. Eigenlijk zijn het belangrijke punten die je ook al bij je eigen haar zou moeten toepassen. Alleen zijn ze bij de hair weaves extra belangrijk.

Borstelen van hair extensions (weaves)

Borstel je haar elke dag in de ochtend en de avond goed uit.  Mocht je in de loop van de dag in de gaten hebben dat je hair weaves zijn gaan knopen.  Door bijv. het dragen van een sjaal of in de wind te hebben gelopen. Probeer ze dan gelijk weer goed uit te borstelen. Doe dit natuurlijk wel met dé borstel die geschikt is voor je hair weaves.  Deze heb je als het goed is direct aangeschaft tijdens het plaatsen van je hair weaves op advies van je haar specialiste.

Schrik niet als je wat meer haren in je borstel tegen komt dan normaal. Je hebt namelijk ook ineens veel meer haar op je hoofd. Want ook de hair weaves verliezen haren net als je eigen haar haren tijden het borstelen.

Wassen van extensions

Probeer je haren niet te vaak te wassen.  Zoals je kan lezen in een eerdere blog (Hoe en wanneer was ik mijn haar?) is dit niet goed voor je eigen haar maar ook niet voor de weaves. Door veel wassen worden de weaves alleen maar droger van en moet je ze nog beter verzorgen. Was het haar wel altijd met de hiervoor geschikte shampoo voor je hair weaves. Jouw kapper kan je het beste hierin adviseren tijdens het plaatsen van de weaves. Sluit je wasbeurt altijd af met de verzorgende conditioner die hoort bij de shampoo.

Oh ja en wees lief, dus wrijf tijdens het wassen niet alle haren door elkaar. Dit gaat te ruw voor het haar, probeer het voorzichtig te wassen.

Föhnen van haarverlenging

Föhn jij je haar normaal altijd droog? Bij hair extensions is dit wel van belang. Dep het haar goed droog na het wassen om het vervolgens droog te föhnen. Droog het haar wel allemaal naar beneden, dus ga niet op de kop hangen. Zo voorkom je hevige knopen in je eigen haar en haar verlenging.

Slapen met weaves

Ga nóóit slapen met nat haar als je hair weaves hebt. Door de wrijving van het kussen en de weaves raakt het haar in de knoop en kan het beschadigd raken. Om deze wrijving zo min mogelijk voor te laten komen kan je het beste met een knot in slapen. Een vlecht is ook nog een oplossing als je dit fijner vindt, maar geen losse haren met slapen.

Zon, zee, zwembad

De drie Z’s waar mee je goed moet oppassen voor het behoud van jouw hair weaves.  Eigenlijk ook altijd al voor je eigen haar. Chloor uit zwembaden kunnen je hair weaves flink verkleuren maar ook laten uitdrogen waardoor ze enorm gaan knopen. Zorg er voor dat als je toch gaat zwemmen je je haren op een knot doet. Zorg ervoor dat ze zo min mogelijk in aanraking komen met het chloorwater. Dit geldt ook voor zeewater.

We beschermen ons allemaal goed in de zon, maar let op met zonnebrand op je hair weaves. De Chemische stoffen in zonnebrand kunnen ook zorgen voor verkleuring.

Probeer zoveel mogelijk een hoed, sjaal of haarband in je haar te doen om het zo te beschermen tegen de uv stralingen van het zonlicht

Naar de kapper voor onderhoud

Een hair weave moet om 6 tot 8 weken omhoog geplaatst worden. Doe dit zorgvuldig dan heb je het langst plezier van je weaves. Dit periodiek omhoog plaatsen komt ook ten goede aan de kwaliteit van je eigen haar als de weaves worden verwijderd.

Styling van weaves

Natuurlijk willen we juist nú die prachtige krullen. Of ons haar stijl maken. Want we hebben nu eindelijk die volle bos haar waar we altijd al van droomden.
Maar pas op! Probeer niet elke dag je haar te behandelen met een stijl of krultang. De hair weaves hebben een andere haar structuur waardoor krullen bijv. veel langer blijven zitten. Heb je vandaag krullen gemaakt, bind ze netjes vast in een knot als je gaat slapen en kam ze de volgende dag goed uit.  Op deze manier  kun je wel 3 tot 4 dagen plezier hebben van deze krul.

Als we de stijl of krultang gebruiken let dan op de temperatuur van de tool. Ben je snel geneigd om deze op 200 graden te zetten? Dit is niet nodig.  Bij 180 graden doet de tang perfect zijn werking en is het ook nog minder schadelijk voor je weaves. Gebruik wel altijd van te voren een heat protector. Voor je eigen haar en de weaves is dit van belang voor je aan de gang gaat.

Danique Reuser - Haar specialiste voor weaves en kapster

Danique Reuser, kapster & haar specialiste uit Zeeland.

Heb jij naar aanleiding van dit artikel over hoe je hair weaves het beste kunt verzorgen vragen? Dan mag je natuurlijk ook contact met mij opnemen. Als hair weaves specialiste in haarverlenging geef ik je graag advies.