Hoe was ik mijn hair extensions?

Het is erg belangrijk om je hair extensions goed te verzorgen voor het behoudt van de kwaliteit. Hoe zorgvuldiger je hier mee om gaat, hoe langer de hair extensions, of hair weaves, mee gaan. De verzorging van de weaves is even belangrijk als je eigen haar. Te vaak vergeten we dit. De extra verzorging voor je hair extensions zou je al aan je eigen haar moeten besteden.

Tips voor het wassen van extensions

Tip 1: Twee keer per week wassen

Probeer je hair extensions maar 2 keer in de week te wassen. Het te vaak wassen is niet alleen slecht voor de weaves maar ook voor je eigen haar. Ben je gewend dit vaker te doen? Probeer het dan af te bouwen, was je normaal gesproken je haar 4 keer in de week. Was het de week erop maar 3 keer, de week daarop nog een keer 3 keer. En de week erna 2 keer, zo bouw je wassen af en went je hoofdhuid eraan, waardoor het minder snel vet wordt.

Tip 2: Gebruik geadviseerde producten 

Was je haar met de verlengingen altijd met je juist geadviseerde producten hiervoor. Deze producten bevatten geen SLS-SLES, Parabenen en siliconen.

Tip 3: Borstel goed uit, klit vrij

Voordat je in de douche stapt om je haren te wassen, zorg dat je ze altijd goed van te voren hebt uitgeborsteld en dat ze klit vrij zijn.

Tip 4: Voorzichtig, van boven naar onder

Was het haar voorzichtig, maak geen wilde bewegingen waardoor het haar helemaal in de knoop gaat zitten. Maak strijkende bewegingen van boven naar onder.

Tip 5: Was het twee keer per wasbeurt

Was het haar altijd 2x, de eerste keer wordt het oppervlakkig gereinigd en de tweede keer wordt het haar echt schoon.

Tip 6: Gebruik een geschikte conditioner

Heb je het haar 2x gewassen, sluit het altijd af met een juist geschikte conditioner. Deze sluit de haarschubben weer na het wassen en geeft het laatste beetje verzorging aan jouw wasbeurt. Breng de conditioner altijd in strijkende bewegingen naar beneden aan, zo voorkom je dat het haar in de knoop raakt.

Tip 7: Borstel voorzichtig uit onder de douche

Je kunt als optie je haar uitborstelen in de douche als de conditioner in je haar zit. Doe dit altijd heel voorzichtig, want nat haar heeft minder elasticiteit.

Tip 8:  Neem de tijd en spoel goed uit

Spoel de conditioner goed uit en zorg dat alle overige shampoo en conditioner resten verwijderd zijn uit het haar.

Tip 9: Deppend en rustig drogen

Gebruik na het wassen een handdoek om het haar te drogen. Doe dit voorzichtig zonder wrijvende bewegingen, hierdoor raakt het haar enorm in de knoop. Probeer het haar deppend af te drogen in de natuurlijke valling van het haar.

Danique Reuser

Danique Reuser –  kapster én haar specialist uit Zeeland

Heb jij naar aanleiding van dit artikel over de kosten van hairextensions vragen? Dan mag je ook contact met mij opnemen. Als hair weaves specialiste in haarverlenging geef ik je graag advies.